tisdag 27 februari 2018

MH-Hotel-outside-34.jpg Mitt i naturen!

Vårens och sommarens tema: Trädens helande kraft
på Möckelsnäs Herrgård

Meditation
7 juni
5 juli
1 augusti

Kvällens tema är "Ditt kraftträd". Vi börjar med en vandring i Herrgårdens trädgård bland de stora, kraftfulla lövträden som ståtar där. Vår andning stillar oss, grundar oss och gör oss mer närvarande i nuet. Vi låter trädens kraft och energi hjälpa oss att få en större kontakt med kroppen, vår intuition och våra inre behov.

Därefter går vi in och gör en meditation där du får möta ditt inre kraftträd. Trädet hjälper dig bli klar över vad du behöver fylla på med just nu, samtidigt som det öppnar ditt hjärta och laddar dig med ny kraft och energi. Hit in kan du sedan alltid återvända när du vill. (ta med liggunderlag plus filt)

Vi avslutar sedan stunden med en god fika på herrgården.

 

Plats: Möckelsnäs Herrgård  

Tid: Kl.18.30

(aktiviteten håller på ca 1,5 timme)

Pris: 190 kr inkl. fika

(Föranmälan krävs. Betalas på plats kontant/Swish). 

 

Välkommen!

 

För anmälan kontakta: Johanna Senges

Mobil:        070-521 95 55      

Mail:        info@livsspiralen.se

Hemsida: www.livsspiralen.se

tisdag 21 mars 2017

Peter-N-Tofsvipa.jpgNY KONSTUTSTÄLLNING-
Peter Nilsson, stora passionen är fåglar

 

Född 1961 i småländska Hultsfred.

 

Peter är numera bosatt med familjen i Mellbytorp på sydöstra Öland sedan 2001. Uttrycksmedlet är akvarell. Inspirationen kommer från landskapet och fågellivet runt Östersjön och de öländska strandängarna som endast ligger ett stenkast från ateljén.

Storspovar och tofsvipor, rödspovar och ängshökar häckar runt knuten. Under höst och vår drar stora mängder flyttfåglar till häcknings- och övervintringsplatser.

 

Utöver det fria skapandet gör Peter även en del illustrationsuppdrag i bl.a. böcker och till länsstyrelser. Senaste arbetsprojektet är boken "Ölands Fåglar", en omfattande volym som presenterar öns fåglar både i nutid och dåtid.

 

Peter ställer ut runt hela landet, men även utomlands. 2015 antogs tavlan "Northern Hawk Owl" till den prestigefyllda utställningen "Birds In Art" i Wisconsin USA. Tavlan köpte även in till muséets (Leigh Yawkey Woodson Art Museum) permanenta samling. Det är 8:e året Peter medverkar. 2016 var det tavlan "Lappuggla", ("Great Grey Owl") som var med på utställningen.

Vid sidan av måleriet är fågelskådning och musik de stora intressena. Fågelskådandet har tagit Peter till snart jordens alla kontinenter, utom Antarktis. Musikintresset odlas via spelningar med det egna banden

Wild Rover och Pocahontas där Peter spelar gitarr och sjunger.

Hemma i ateljén är husguden Neil Young.