Utomhusaktiviteter

croquet_1677742c.jpgVi kan erbjuda flera roliga utomhusspel. Efter en intensiv mötesdag kan det vara skönt att slappna av och tänka på något annat en liten stund. Den informella delen av en konferens möte är ofta den viktigaste delen. Att avslappnat få prata med kollegorna och lära känna dem bättre. Ofta sker det i baren eller loungen, så varför inte över en "lätt" aktivitet i trädgården denna gång. Lagarbete och individuella prestationer kan hjälpa dig.

 

Du kan välja mellan följande spel:

 • Plockepinn (stort för utebruk)
 • Kubb
 • Boule
 • Kasta hästsko
 • Krocket
 • Yatzy (stort för utebruk)
 • Pion eller flaskfotboll

För ytterligare information vänligen kontakta oss.

 

Green hat challenge

Du och ditt team får 100 uppdrag att lösa, alla värda olika poäng. Men ni måste verkligen tänka strategiskt eftersom det inte går att hinna alla uppdrag.

 

Det kreativa uppdraget är en fartfylld poängjakt som spelas både inne och ute. Fel svar ger poängavdrag och man kan svara "pass" för att hoppa över frågan - det gäller att prioritera för att maximera poängen! Den grupp som är mest kreativ brukar ro hem segern.

 

Uppdragen kan handla om att hitta saker i landskapet som hjälper till att lösa uppdraget, att fotografera saker med mobilen, lösa utmanande tankenötter, frågor som handlar om platsen där ni är, ringa och få ett uppdrag via mobilen, lista ut vem som vet svaret på en faktafråga, skapa genom att rita en bild eller hitta på en företagsslogan, och mycket mer.

 

Bonusuppdrag och parallelluppgifter kryddar tävlingen med mer spänning. Spelet tar er runt området på mellan 60 och 120 minuter.

Tid: ca 2 timmar

Antal personer: min 6- max 1200

Spelas: Inne & Ute

 

Lockdown

Lockdown: Escape Game spelas i grupper om 3-6 deltagare tillsammans med surfplattor och övrig rekvisita. Lagen får hela tiden nya uppdrag som alla varierar i svårighetsgrad, som kan lösas i följd eller parallellt. Ju längre gruppen kommer - ju fler utmaningar behöver gruppen knäcka. Målet är att klara av övningar, samla bokstäver och till sist komma fram till det slutgiltiga lösenordet. Lockdown kan spelas var som helst och kräver inte ett individuellt rum för varje lag.

 

Lockdown är ett utmärkt sätt att testa och utmana kunskaper tillsammans med lagarbete i en jakt efter klockan. Spelarna måste tänka logiskt, använda sin intelligens, sin fingerfärdighet och förmåga att analysera mönster för att lyckas lösa utmaningen. Så spelare, var beredda att ge allt ni har för att vara först med att lösa hackerns utmaningar. Varning! Det kan vara mycket beroendeframkallande.

 

Tid: ca 1timme

Deltagare: min 6 - max 350

Spelas: Innomhus

 

 

Ice Breaker game

Ice Breaker Game är en underhållande aktivitet där deltagarna utmanas med jämna intervaller under middagen. En god mix av beslut grundade på kunskap och risk krävs för att ro hem tävlingen!

 

Aktiviteten skapad för att underhålla genom att med jämna mellanrum dyka upp under middagen. Deltagarna sitter vid sina bord och spelar på var sin smartphone i lag om 3-6 personer.  Aktiviteten kan delas upp i olika "heat", exempelvis ett innan förrätten och ett efter huvudrätten. Frågeställningarna är framtagna för att skapa diskussion och skratt. Deltagarna prövas i att ta väl avvägda beslut på roliga frågor med varierande svårighetsgrad.

 

TIPS: Möjlighet finns att väva in företagsspecifika frågeställningar och på så sätt skräddarsy upplevelsen!

 

Tid: 2 heat*12min

Deltagare: min 10 - max 1200

Spelas: Inne under middag eller fristående

 

 

Mästarnas mästare

Ibland vill man uppleva något roligt tillsammans, utan krav men med mycket glädje. I denna teambuildingaktivitet står den prestigefyllda titeln "Mästarnas mästare" på spel! Tävlingen är inspirerad av TV-succén Mästarnas Mästare och ni ges möjlighet att genomföra flera av tävlingarna från programmet samt några av våra egna favoriter. Grenarna bjuder på blandade utmaningar, vilket ställer krav på gruppens samarbete, kommunikation- och problemlösningsförmåga. Varje lag anpassar sin laguppställning efter förutsättningarna i den aktuella tävlingen vilket möjliggör ett aktivt deltagande från alla.
 
Tid: ca 2h.
Deltagare: Minst 8 personer - ingen maxgräns

Det interaktiva mötet

Låt oss presentera en teknologi som på ett enkelt och inspirerande sätt får dina konferensdeltagare att följa ditt schema, dela med sig av sina åsikter och delta i enkla och uppskattade brainstorming- och kreativitetsövningar.

Vi delar upp era konferensdeltagare i små team som med hjälp av utlånade mobiltelefoner följer de instruktioner som du och vi har utarbetat tillsammans.

 • De får veta vad som händer när det händer istället för att titta på pappersschemat.
 • De röstar på flervalsalternativ i syfte att dela med sig av sina åsikter.
 • De skriver och skickar in kommentarer och frågor de till de som leder konferensen.
 • De får uppmaningar att ta sig till platser där annat händer. Det kan handla om brainstorming, kreativitetsövningar eller seminarier.

Allt som görs i mobilen, vare sig det gäller röstningar, texter eller foton, laddas automatiskt upp till vår server och sätts samman i rapporter, bildspel, animerade grafer eller kompendier som delas ut på plats.

Det digitala mötet är äntligen här. Glöm alla papper, kuvert, badgar och långa listor. Nu är det enkelt. Och det är ni som väljer innehållet.

 

 

Livsspiralen

Meditation-i-tradgarden.jpgUt i naturen!

Varför inte boka en återhämtande och energipåfyllande aktivitet för att skapa ny fokus och närvaro i konferensen?

 

Låt oss skräddarsy en naturinspirerad upplevelse, med övningar som gör er mer avspända och öppna för nya idéer, lösningar och tankar. I naturen sänks pulsen, minskar stresshormoner, förändras hjärnfrekvensen. Vi blir mer närvarande, "klara" och kreativa i både tanke, känsla, kropp och energi, vilket är ett gynnsamt tillstånd att vara i. Övningarna ni får ta del av kan ni sedan använda på egen hand för att skapa och bibehålla balans i vardagen.

 

En upplevelse som skapar välmående på flera plan för både individen och gruppen, i nuet och på lång sikt.

 

Exempel på övningar:

Naturmeditation ute/inne
Mindfulness i naturen eller inne
Annorlunda frågepromenad med hälsofokus
Skogsbad, skogsterapi
Övningar och tips för vardaglig stresshantering - meditation, mindfulness, mental träning
Upplevelsebaserat föredrag om hur du kan använda naturen för att skapa god hälsa och välbefinnande i livet.
 

Vi skräddarsyr ett program som passar utifrån er gruppstorlek och era önskemål.

 

Tid: 1-2 h/grupp

Deltagare: minst 7 - max 30 personer

Var: Ute och inne

Språk: Svenska och Engelska

 

 

 

Chokladprovning

En chokladprovning hos oss är en fascinerande stund där ni smakar sorttypiska choklader med högklassig kvallite samtidigt som ni får del av kakaobönans historia, myterna kring choklad liksom förklaringen till varför denna nästan syndigt goda produkt är så nyttig! Chokladprovning görs i grupper om 10-40 personer. Provningen tar c:a 45 minuter. 

Carl von Linné - från fattig prästson till  professor i den akademiska

Förgyll konferensen med ett besök av Carl von Linné genom Anton Härder iklädd peruk, vita knästrumpor och guldbroderade 1700-talskläder. Med dessa attribut berättar han om Carl von Linnés kärlek till barndomslandskapet i Råshult och Stenbrohult, om den fantastiska livsresan till världsberömd "Botanicus", om äktenskapet med Sara Lisa, om vännerna och ovännerna.

 

Tid:ca 45min

Historier från de mörkaste skogarna

Meg_Johnson.jpgCanterbury tales!  
Följ med till en medeltida berättartävling! Tänk dig att du på din väg till den stora katedralen i Canterbury blir utmanad av dina medresenärer om vem som kan berättar den bästa historien... Meg väcker de gamla medeltida historierna till liv igen, pilgrimerna berättar om såväl ond bråd död som ridderlig kärlek!

 

"Och hon sa att hon kom från Småland"
Lyssna till berättelser från det djupa Småland, om skogens väsen, sägner och till de gamla folksagorna magiska värld!

 

Spöken - finns de? 
Ja, i alla fall i Megs berättelser! Det är berättelser med rysliga och hemska händelser, ond bråd död men också om spöken som ger oss glada skratt!

 

Megs berättargryta- för den som inte kan välja...
I Megs Nömgård "berättargryta" vet man aldrig vad som blir "dagens rätt". Ingredienserna består dock av såväl lokala som internationella sagor och sägner som blandas och kokas upp, kryddas med folktrons traditioner och avslutningsvis toppas med historisk fakta. Kanske du själv har önskemål, hör då av dig till Meg i förväg så blandar hon även in det i grytan!

 

Meg berättar även gärna på engelska.

 

Vi använder cookies för att ge dig access till funktioner som gör det enklare att använda webbplatsen. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies.