weekend.jpg 

Linnépaketet- i samarbete med Linnés Råshult

I paketet kombineras god mat och vila med kultur, natur och härliga trädgårdar!

 

Checka in och ta sen en tur i någon av våra naturreservat eller varför inte bara koppla av och njut på herrgårdens terrass & i trädgården.
Framåt kvällningen serverar köket en 3-rättersmeny på säsongens fina råvaror. Efter en god natts sömn står frukostbuffén uppdukad till er innan det är dags att lämna oss för att utforska Linnés Råshult & dess trädgård (bilresa 5 min). Här serverar de er en fräsch vegetarisk buffé till lunch.

 

Vill ni unna er att stanna en natt längre serveras en 3-rätters kryddad med kärlek även den andra kvällen.

 

1 natt

Pris/person i dubbelrum 1.400:-

Pris/person i enkelrum    1.850:-

 

2 nätter

Pris/person två nätter i dubbelrum 2.675:-

Pris/person två nätter i enkelrum    3.575:-

 

t.o.m. 9e september 2018

 

Linnés Råshult

 - Carl von Linnés födelseort, Sveriges tionde kulturreservat 

Råshult inbjuder till en fantastisk tidsresa tillbaka till 1700 talets landskap och trädgårdar. Titta gärna på hemsidan om ni önskar kombinera men en av de öppna performance guidningarna, med självaste Carl von Linné som ciceron. www.linnesrashult.se

 

Kopplingen till oss är att Möckelsnäs tillhör Carl Linnés barndomstrakter, här botaniserade han som liten pojke tillsammans med sin pappa. Linné berättar i sin självbiografi särskilt om ett besök han gjorde som fyraåring tillsammans med sin far på Möckelsnäs. En kväll "uti den wackraste sommartiden" vilar de inbjudna gästerna på en grön äng. Nils Linnaeus berättar om växternas namn och vad som är märkvärdigt och underligt med dem. Detta tillfälle tycks ha haft stor betydelse för honom och hans iver att få lära mer om växter, eller som han själv uttrycker det "war just detta den sträng, som mäst war spänd uti Gossens genie."